ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV.

Pravilnik o zasebnosti

Veljavno od 24.05.2018

Politika zasebnosti

 

UVOD

FOX NETWORKS GROUP BULGARIA EOOD (“Družba” ali “mi”), s katerim lahko stopite v stik prek elektronskega naslova pr.bg@fox.com, vas s tem dokumentom želi obvestiti kako zbira, uporablja in razkriva vaše osebne podatke od vas in o vas, prek te spletne strani http://foxchannels.si/ ("Storitve Družbe").

V spodnji tabeli lahko najdete Kazalo vsebine in kratek povzetek te Politike zasebnosti. Za podrobnejše informacije v zvezi z osebnimi podatki, ki jih obdeluje Družba, kliknite na spletne povezave v vsakem poglavju povzetka.

Kazalo:

1.             Na kaj in na koga se nanaša ta POLITIKA zasebnosti?

2.             Katere osebne podatke zbiramo o vas?

3.             Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

4.             NA KAKŠNI PRAVNI PODLAGI UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

5.             KAKO OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

6.             Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?

7.             Ali se vaši osebni podatki prenašajo v tretje države?

8.             Kakšne so vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki?

9.             Kaj se bo zgodilo 25. maja 2018?

10.           Posodabljanje te POLITIKE zasebnosti

11.           Kako lahko stopim v stik z vami v zvezi z obdelavo mojih osebnih podatkov?

Povzetek:

 

Zadeva

Informacije

1.         

Na kaj in na koga se nanaša ta Politika zasebnosti?

Družba je upravljavec osebnih podatkov, ki jih zbiramo od vas in o vas prek Storitev Družbe.

 

Ta Politika zasebnosti velja za vse uporabnike, ki uporabljajo Storitve Družbe

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj

2.         

 Katere osebne podatke zbiramo o vas?

Družba lahko zbira podatke od vas in o vas.

 

Podrobneje, Družba zbira: (1) Kontaktni podatki, samo, če ste nas kontaktirali, (2) podatke o vaši aktivnosti, ko uporabljajo Storitve Družbe.

 

Ne zbiramo pa občutljivih podatkov, ki se nanašajo na vas.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

3.         

 

 

 

Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

Poglavitni namen zbiranja podatkov  o vas je, da vam zagotovimo Storitve Družbe in da vam omogočimo interakcijo s takšnimi storitvami.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

4.         

Na kakšni pravni podlagi uporabljamo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke zbiramo predvsem za zagotavljanje Storitev Družbe.

 

Vaše osebne podatke moramo zbirati tudi zato, da ravnamo skladno z zakonskimi obveznostmi ali da zaščitimo zakonite interese Družbe.

 

Če takšnih podatkov ne boste posredovali, vam ne bomo mogli omogočiti uporabe Storitev Družbe.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj

5.         

Kako obdelujemo vaše osebne podatke?

Varnost vaših podatkov jemljemo je za nas na prvem mestu. Za ta namen smo sprejeli ustrezne administrativne, tehnične in fizične ukrepe oblikovane za varovanje vaših osebnih podatkov pred izgubo, krajo in nepooblaščeno uporabo, razkritjem ali spremembo.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

6.         

Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?

 

Družba lahko vaše osebne podatke deli (i) s ponudniki storitev, (ii) s svojimi povezanimi družbami in (iii) z nacionalnimi organi, če to dovoljuje veljavna zakonodaja.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

7.         

Ali se vaši osebni podatki prenašajo v tretje države?

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo v tretje države znotraj ali zunaj Evropskega gospodarskega prostora. V vsakem primeru  za zavarovanje vaših osebnih podatkov vedno sprejmemo primerne in ustrezne varnostne ukrepe, skladne z veljavno zakonodajo, ki so namenjeni zaščiti vaših osebnih podatkov.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

8.         

Kakšne so vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki?

Med drugim imate pravico do dostopa, dopolnitve, posodobitve, spremembe in izbrisa vaših osebnih podatkov.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

9.         

Kaj se bo zgodilo 25. maja 2018?

Splošna uredba EU o varstvu podatkov 2016/679 začne veljati 25. maja 2018 in med drugim uvaja dodatne pravice za posameznike.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

10.      

Posodabljanje te Politike zasebnosti

Družba lahko spremeni ali posodobi to Politiko zasebnosti tudi, kadar je to potrebno zaradi uskladitve z veljavno zakonodajo.

 

Če želite izvedeti, kdaj je bila ta Politika zasebnosti nazadnje spremenjena, si oglejte Datum začetka veljavnosti, ki je zapisan na vrhu te Politike  zasebnosti.

11.      

Kako lahko stopim v stik z vami v zvezi z obdelavo mojih osebnih podatkov?

Z nami lahko stopite v stik prek naslednjega elektronskega naslova fngprivacy_slo@fox.com

 

1.        NA KAJ IN NA KOGA SE NANAŠA TA POLITIKA ZASEBNOSTI?

Družba je upravljavec osebnih podatkov (npr. informacije, ki identificirajo posameznika, kot na primer polno ime ali elektronski naslov), ki jih zbiramo od vas in o vas prek Storitev Družbe ter jih obdelujemo v skladu z določili te Politike zasebnosti.

Ta Politika zasebnosti in naša Politika o piškotkih veljata za vse uporabnike, ki uporabljajo Storitve Družbe.

Kot je določeno v naših Pogojih uporabe, so Storitve Družbe namenjene splošnemu občinstvu in ne ciljajo na otroke in zavestno ne zbirajo osebnih podatkov otrok, mlajših od 16 let.

2.       KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO O VAS?

Družba zbira naslednje vrste podatkov od vas in o vas:

  1. Kontaktni podatki sopodatki, ki jih lahko posredujete pri vzpostavljanju stika z Družbo na način, opisan v Storitev Družbe, vključno z oddelkom 11 ta politika zasebnosti, da se lahko Družba odzove na vašo   povpraševanje. Kontaktne informacije lahko vključujejo na primer vaše ime, priimek, e-poštni naslov, poštni naslov ali telefonsko številko.
  2. Podatki o dejavnosti. Ko dostopate in komunicirate s Storitvami Družbe, lahko zbiramo določene podatke o vaših obiskih. Na primer, če vam želimo odobriti povezavo s Storitvami Družbe, naši strežniki prejmejo in beležijo podatke o vašem računalniku, napravi in brskalniku, vključno z vašim morebitnim IP naslovom, tipom brskalnika in drugimi informacijami o programski ali strojni opremi. Če dostopate do Storitev Družbe prek mobilnega telefona ali druge naprave, lahko zbiramo enolični identifikator te naprave, geolokacijske podatke ali druge transakcijske podatke za to napravo. Prav tako lahko zbiramo piškotke in druge sledilne tehnologije (kot so piškotki brskalnika, slikovne pike (pixels), merilne kode (beacons) in tehnologija Adobe Flash, ki se običajno imenuje »Flash piškotki«). Te tehnologije se lahko uporabljajo za zbiranje in shranjevanje informacij o vaši uporabi Storitev Družbe, kot so obiskane strani, ogledani posnetki in druga ogledana vsebina, vaše iskalne poizvedbe in ogledani oglasi. Več informacij je na voljo v naši Politiki o piškotkih.
  3. Informacije iz drugih virov. Informacije, ki jih zbiramo, lahko dopolnimo z informacijami iz drugih virov, kot so javno dostopne informacije o vaši spletni in brezpovezavni dejavnosti na storitvah družbenih omrežij in komercialno dostopnih virov.

Ne zbiramo pa:

 

Povezane storitve

Storitve Družbe so lahko povezane tudi s spletnimi stranmi, vključno s spletnimi stranmi družbenih omrežij, ki jih upravljajo nepovezane družbe, in lahko izvajajo oglaševanje, ponujajo vsebino, funkcionalnost, igre, e-novice, tekmovanja oziroma nagradne igre, glasila, ali aplikacije, ki jih razvijajo in vzdržujejo nepovezane družbe. Družba ni odgovorna za varstvo zasebnosti, kot ga izvajajo nepovezane družbe, zato vam svetujemo, da preverite veljavne politike zasebnosti teh drugih storitev, kadar zapustite Storitev Družbe ali kliknete oglas.

3.    KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Osebne podatke, ki jih zbiramo od vas in o vas, uporabljamo z namenom:

a)        zagotavljanja Storitev Družbe in njihovih možnosti;

b)       merjenja, analiziranja in izboljšanja Storitev Družbe in njihovih možnosti;

c)        izboljšanja vaše izkušnje s spletnimi in brezpovezavnimi Storitvami Družbe na način, da vam zagotovimo vsebine, ki bi bile za vas relevantne in zanimive;

d)       zagotavljanja podpore uporabnikom in odgovorov na vprašanja;

e)        zaščitenja pravic Družbe in drugih oseb. Na primer lahko obstajajo primeri, ko bi lahko Družba uporabila vaše osebne podatke, tudi v primeru, če bi Družba v dobri veri verjela, da je takšna obdelava potrebna za: (i) zaščito, izvrševanje ali obrambo zakonitih pravic, zasebnosti, varnosti ali lastnine Družbe, z Družbo povezanih družb ali njihovih zaposlenih, zastopnikov, zunanjih izvajalcev, dajalcev licence in dobaviteljev (vključno z izvrševanjem naših sporazumov in pogojev uporabe); (ii) zagotavljanje varnosti, zasebnosti in zaščite uporabnikov Storitev družbe ali splošne javnosti; (iii) zaščito Družbe in tretjih vpletenih strank, kot so dobavitelji Družbe, pred goljufijami ali za namene obvladovanja tveganj,

f)        spoštovanja veljavne zakonodaje in pravnih postopkov in/ali odzivanja na zahteve javnih in vladnih organov;

g)       izvedba poslovne transakcije, kot je predlagana ali dejanska reorganizacija, združitev, prodaja, skupno vlaganje, odstop, prenos ali drugo razpolaganje s celoto ali delom dejavnosti Družbe, njenimi sredstvi ali delnicami (tudi v povezavi s stečajnim ali podobnimi postopki). Na primer, če je Družba vključena v združitev ali prenos vseh ali bistvenih delov njene dejavnosti, lahko Družba razkrije in prenese vaše osebne podatke stranki ali strankam, ki so vključene v transakcijo, kot del te transakcije;

Uporabljamo lahko anonimizirane informacije ali informacije, ki vas ne določajo niti posredno (npr. statistični podatki) za kateri koli namen ali jih delimo s tretjimi osebami.

4.    NA KAKŠNI PRAVNI PODLAGI OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Obdelava vaših osebnih podatkov za namene:

 

5.       KAKO OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke obdelujemo z elektronskimi in samodejnimi (ročnimi) sredstvi, varujemo pa jih z ustreznimi zaščitnimi ukrepi ob upoštevanju najnovejšega tehnološkega razvoja, stroškov izvajanja ter narave, obsega, okoliščin in namenov obdelave, pa tudi različnih verjetnosti in resnosti tveganj za pravice in svoboščine posameznikov. Družba uporablja predvsem ustrezne administrativne, tehnične, kadrovske in fizične ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki so v njeni posesti, pred izgubo, krajo in nepooblaščeno uporabo, razkritjem ali spremembo.

6.       KDO LAHKO DOSTOPA DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Družba lahko vaše osebne podatke za namene, opisane v 3. poglavju zgoraj, deli z naslednjimi kategorijami prejemnikov, ki se nahajajo v ali zunaj Evropske unije, v skladu z in znotraj omejitev, ki so opisane v 7. poglavju spodaj:

a)        tretji ponudniki storitev, ki opravljajo določene aktivnosti obdelave osebnih podatkov in so imenovani za obdelovalce, kadar tako zahteva veljavna zakonodaja, kot so npr. ponudniki oblačnih storitev, druge subjekte v skupini, ponudnike ključnih ali podpornih storitev Storitvam Družbe (zgolj kot primer in brez omejitev: družbe, ki zagotavljajo informacijske storitve, strokovnjaki, svetovalci in odvetniki) in družbe, ki izhajajo iz morebitnih združitev, razdružitev ali drugega preoblikovanja; in

b)       Povezane Družbe v vlogi upravljavcev ali obdelovalcev osebnih podatkov. Seznam Povezanih Družb je na voljo tukaj;

c)        Pristojni organi, z namenom ravnanja skladno z veljavno zakonodajo.

 

7.       ALI SE VAŠI OSEBNI PODATKI PRENAŠAJO V TRETJE DRŽAVE?

Vaši osebni podatki se lahko prenašajo v države znotraj ali zunaj Evropskega gospodarskega prostora, zlasti pa v ZDA. Evropska komisija je za nekatere države zunaj EGP ugotovila, da zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov v skladu s standardi EGP. Celoten seznam teh držav je na voljo na http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm. Za prenose osebnih podatkov iz držav EGP v države, ki jih Evropska komisija ne šteje za ustrezne, smo vzpostavili ustrezne in primerne zaščitne ukrepe za varovanje vaših osebnih podatkov in zagotavljanje prenosa vaših osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, kot so standardna pogodbena določila, ki jih je sprejela Evropska komisija skladno s 45. in 46. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov št. 2016/679 (v nadaljevanju: Uredba o zasebnosti).

Zahtevate lahko kopijo zgoraj navedenih ukrepov in dodatne informacije o vaših osebnih podatkih tako, da stopite v stik z Družbo prek naslova, ki je naveden v 11. poglavju te Politike zasebnosti.

8.       KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z VAŠIMI OSEBNIMI PODATKI?

V vsakem trenutku imate pravico:

a)        pridobiti potrditev o tem, ali zbiramo vaše osebne podatke, in biti obveščeni o vsebini osebnih podatkov in njihovem viru, preveriti njihovo točnost in zahtevati, da se jih popravi, posodobi ali spremeni;

b)       zahtevati izbris, anonimizacijo ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo v nasprotju z veljavno zakonodajo,

c)        v vseh primerih ugovarjati obdelavi vaših Osebnih podatkov iz zakonitih razlogov.

Zahtevo lahko pošljete na naslov, ki je naveden v 11. poglavju spodaj. V zahtevi navedite svoj elektronski naslov, ime, naslov bivališča in telefonsko številko ter jasno opredelite, do katerih informacij želite dostopati, jih spremeniti, posodobiti, omejiti ali izbrisati.

Ne pozabite, da tudi potem, ko ukinete svoj račun ali če od nas zahtevate, da izbrišemo vaše osebne podatke, lahko kopije nekaterih informacij iz vašega računa ostanejo vidne v nekaterih okoliščinah, kot na primer kadar ste informacije delili z družbenimi omrežji ali drugimi storitvami ali, na primer, če je hramba takšnih kopij nujno potrebna za izpolnjevanje zakonske obveznosti ali pravne obrambe. Zaradi narave delovanja predpomnilniške tehnologije vaš račun morda ne bo v trenutku postal nedostopen drugim. Zaradi skladnosti delovanja z veljavno zakonodajo lahko prav tako na naših strežnikih še nekaj časa po preklicu ali vaši zahtevi za izbris hranimo informacije iz varnostnih kopij.

V vseh zgoraj navedenih primerih lahko stopimo v stik z vami in vas prosimo za dodatne informacije, ki so potrebne za pravilno obravnavo vaše zahteve. Poleg tega bodo dodatne pravice iz 9. poglavja spodaj pričele veljati 25. maja 2018.

9.       KAJ SE BO ZGODILO 25. MAJA 2018?

25. maja 2018 bo začela veljati Uredba o zasebnosti in posledično bodo začele veljati naslednje določbe:

     A.      Čas hrambe vaših osebnih podatkov

Vaše podatke bomo hranili le toliko časa, kot je potrebno za izpolnitev namenov, za katere so bili podatki zbrani, kot je opisano v tej Politiki zasebnosti. Za obdelavo vaših osebnih podatkov za spodaj navedene namene se v vsakem primeru uporabljajo naslednja obdobja hrambe:

 

Ob koncu obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke uničili, anonimizirali ali združili.

 

     B.       Dodatne pravice

Ko začne veljati Uredba o zasebnosti, boste imeli poleg pravic, ki so opisane v 8. poglavju te Politike zasebnosti, v vsakem trenutku pravico:

a)        zahtevati, da Družba omeji obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar:

b)       ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov;

c)        zahtevati izbris vaših osebnih podatkov brez nepotrebnega odlašanja;

d)       prejeti elektronsko kopijo svojih osebnih podatkov, če želite prenesti svoje osebne podatke, ki ste jih posredovali nam, sebi ali drugemu ponudniku ("prenosljivost podatkov"), ko se osebni podatki obdelujejo z avtomatskimi sredstvi in obdelava bodisi (i) temelji na vaši privolitvi ali (ii) je potrebna za zagotavljanje storitve družbe; in

e)        vložiti pritožbo pri pristojnemu nadzornemu organu.

 

10.    POSODABLJANJE TE POLITIKE ZASEBNOSTI

Družba lahko iz katerega koli razloga spremeni ali posodobi to Politiko zasebnosti (vključujoč, vendar ne omejeno na, spremembe veljavne zakonodaje in razlage, odločitve, mnenja in navodila v zvezi z veljavno zakonodajo.

Če želite izvedeti, kdaj je bila ta Politika zasebnosti nazadnje spremenjena, si oglejte Datum začetka veljavnosti, ki je zapisan na vrhu te Politike zasebnosti. Vse spremembe te Politike zasebnosti bomo objavili na Storitvah Družbe v obliki revidirane Politike zasebnosti. Če bomo to Politiko zasebnosti vsebinsko bistveno spremenili na način, da bo to spremenilo naravo obdelave ali razširilo naše pravice do uporabe osebnih podatkov, ki smo jih že zbrali od vas, vas bomo o tem obvestili in vam omogočili izbiro glede naše prihodnje uporabe teh osebnih podatkov, kot to lahko zahteva veljavna zakonodaja.

 

11. STOPITE V STIK Z NAMI

Če imate vprašanja o tej politiki zasebnosti, se obrnite na nas na naslednji elektronski naslov fngprivacy_slo@fox.com