ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV.

Pravilnik o zasebnosti

1. UVOD

Fox Networks Group Slovenia (“Fox” ali “mi”) vas želi obvestiti o načinu zbiranja, uporabe in posredovanja podatkov, ki smo jih pridobili od vas ali o vas. Ta Pravilnik o zasebnosti opisuje naše prakse v zvezi s podatki, zbranimi preko različnih storitev, kot so spletne strani, strani na mobilnih telefonih, aplikacije in pripomočki (skupaj imenovane »storitve družbe«). Z uporabo storitev družbe se strinjate s splošnimi pogoji tega Pravilnika o zasebnosti. Seznam povezanih družb (»povezane družbe«) je dostopen na http://www.21cf.com.

Kot je določeno v Pogojih uporabe [www.foxlife.si] so storitve družbe namenjene splošni javnosti in niso načrtovane za otroke, z njimi pa se zavestno ne zbira osebnih podatkov od oseb, mlajših od 13 let.

Ta pravilnik o zasebnosti velja za vse uporabnike, tako za tiste, ki uporabljajo storitve družbe kot neregistrirani uporabniki [ali naročniki], kot tudi za uporabnike, ki so se registrirali [ali naročili] na storitve družbe. Pravilnik o zasebnosti se nanaša na zbiranje in uporabo osebnih podatkov (t.j. podatkov, ki se nanašajo na točno določeno osebo, kot so ime in priimek ali elektronski naslov) s strani družbe. Prav tako splošno opisuje prakse družbe v zvezi z upravljanjem neosebnih podatkov (npr. interesi, demografski podatki, podatki o uporabi storitev). 

 

2. ZBIRANJE PODATKOV

Družba in naši izvajalci storitev o vas in od vas zbirajo naslednje podatke: 

Podatki za registracijo so podatki, ki nam jih sporočite v procesu registracije za storitve družbe, na primer [za ustvarjanje uporabniškega računa, dajanje pripomb, prejemanje glasil ali udeležbo v tekmovanjih ali nagradnih igrah]. Podatki za registracijo lahko vključujejo na primer ime in priimek, elektronski naslov, uporabniško ime in geslo, spol, poštno številko, kraj in državo, telefonsko številko in rojstni datum.

Javni podatki in objave so sestavljene iz pripomb ali vsebin, ki jih objavite v storitvah družbe in podatkov o vas, ki spremljajo takšne objave ali vsebine in lahko vključujejo ime, uporabniško ime, pripombe, všečke, status, podatke o uporabniku in fotografijo. Javni podatki in objave so vedno javni in se lahko prikažejo v rezultatih iskanja na zunanjih iskalnikih.   

Podatki s socialnih omrežij.  Če dostopate ali se vpišete v storitve družbe preko socialnih omrežij ali se povežete s storitvijo družbe preko socialnega omrežja, lahko podatki, ki jih zbiramo, vključujejo tudi uporabniško identifikacijo in/ali uporabniško ime, ki je povezana s posameznim socialnim omrežjem, vse podatke ali vsebine, za katere dovolite, da jih socialno omrežje deli z nami, kot so prikazna fotografija, elektronski naslov ali seznam prijateljev, in vse podatke, ki ste jih javno objavili v zvezi s posameznim socialnim omrežjem. Ko dostopate do storitev družbe preko socialnih omrežij ali se povežete s storitvijo družbe preko socialnega omrežja, dovolite družbi, da zbira, shranjuje in uporabi takšne podatke in vsebine v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti.  

Podatki o aktivnosti.  Ko dostopate in interaktivno sodelujete v storitvah družbe lahko družba in ponudniki storitev zbirajo določene podatke o obiskih. Primeroma, z namenom dovolitve dostopa do storitev družbe naši omrežni strežniki sprejmejo in shranijo podatke o vašem računalniku,  napravi in brskalniku, vključno z IP naslovom, tipom brskalnika in ostalo programsko ali strojno opremo. Če dostopate do  storitev družbe preko mobilnega telefona ali druge naprave, lahko zbiramo podatke o edinstvenih oznakah naprave, ki je pripisana takšni napravi, tehnične podatke, splošne diagnostične in uporabniške podatke, podatke o strojni opremi in operacijskih sistemih, podatke o načinu uporabe naprave, geolokacijske podatke (vključno z vašo točno lokacijo) ali druge transakcijske podatke takšne naprave.

V primeru, da ste na svojo napravo namestili našo aplikacijo, lahko preko nastavitev v napravi onemogočite zbiranje določenih vrst podatkov, npr. diagnostične podatke in podatke o uporabi, ki jih je mogoče zbirati preko naprave. Več o nastavitvah vaše naprave si lahko preberete v navodilih za uporabo vaše naprave in na spletnih straneh proizvajalcev vaše naprave.  

Piškotki in druge sledilne tehnologije (kot so piškotki v brskalnikih, slikovne pike, svetilniki ali tehnologija Adobe Flash vključno s piškotki) so sestavljeni iz zelo majhnih podatkovnih delčkov, ki pogosto vsebujejo edinstvene oznake za identifikacijo ali anonimne edinstvene oznake. Spletne strani, aplikacije in ostale storitve družbe pošiljajo te podatke vašemu brskalniku ob prvi zahtevi po določeni spletni strani in potem shranijo te podatke na vašem računalniku ali drugi napravi, tako da lahko spletna stran ali aplikacija dostopa do njih v primeru nadaljnjih zahtev po spletni strani določene storitve. Te tehnologije se lahko uporabijo tudi za zbiranje in shranjevanje podatkov o vaši uporabi storitev družbe, kot so na primer podatki o tem, katere spletne strani ste obiskali, video in spletne vsebine, ki ste si jih ogledali, zahtevki za iskanje ali oglasi, ki ste si jih ogledali.

Tretje osebe, ki podpirajo storitve družbe s svojimi oglasi ali storitvami, kot so na primer deljenje vsebin ali zasledovanje statističnih podatkov o skupni uporabi storitev družbe, lahko uporabljajo te tehnologije za zbiranje podobnih podatkov, ko uporabljate storitve družbe ali storitve tretjih oseb. Družba ne nadzoruje tehnologij takšnih tretjih oseb; njihova uporaba je urejena s pravilniki o zasebnosti tretjih oseb, ki uporabljajo takšne tehnologije. Več informacij o oglaševalskih omrežjih tretjih oseb in podobnih družb, ki uporabljajo takšne tehnologije, je dostopnih na www.aboutads.info/consumers, in za zavrnitev takšnih oglaševalskih omrežij ali storitev sledite povezavi na www.aboutads.info/choices.

Večina brskalnikov ima začetne nastavitve takšne, da se piškotki sprejemajo, vendar se lahko te nastavitve spremenijo tako, da prejmete obvestilo, kdaj je piškotek nameščen ali posodobljen, ali zavrnete piškotke v celoti. Več informacij se nahaja v funkciji »Pomoč« v vašem brskalniku. Uporabniki lahko upravljajo z uporabo Flash tehnologij s pomočjo uprvljavskih orodij Flash, ki so na voljo na spletni strani Adobe, na

http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager.html.  Upoštevajte, da zaradi blokiranje kateregakoli ali vseh piškotkov, ne boste mogli dostopati do določenih funkcij, vsebin ali individualnega prilagajanja, ki je na voljo preko storitev družbe. 

Za več informacij, poglejte naš Pravilnik o piškotkih.

Podatki, pridobljeni s strani drugih virov. Podatke, ki jih zberemo lahko dopolnimo s podatki, ki jih dobimo preko drugih virov, kot so javno dostopni podatki iz medijskih omrežij, komercialno dostopni viri in podatki povezanih družb ali partnerjev. Takšni podatki so: ime in priimek, elektronski naslov, spol, poštno številko, kraj in državo, telefonsko številko in rojstni datum.   

Signali »ne sledite«: Trenutno ne sprejemamo signalov »ne sledite«, ki jih pošilja brskalnik, saj pričakujemo, da bodo zainteresirani deležniki in ostale osebe razvili standarde, koliko takšnih signalov bi lahko interpretirali.  

 

3. UPORABA IN POSREDOVANJE

Podatke, ki jih zberemo od vas in o vas, uporabimo za zagotavljanje storitev družbe in njenih funkcij, ki vključujejo merjenje in izboljšave storitev družbe in njenih funkcij, za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje s storitvami družbe, do katerih dostopate preko povezave ali brez nje, zagotavljanje vsebin, ki jih smatrate kot zanimive in relevantne, vključno z oglaševalskimi in tržnimi sporočili, omogočanje dajanja vsebin in pripomb in sodelovanjem v spletnih igrah, tekmovanjih in nagradnih igrah, zagotavljanje podpore uporabnikom ter odgovore na povpraševanja. Zato, da vam lahko ponudimo vsebine in oglase, ki so za vas bolj zanimivi oziroma relevantni, lahko podatke, zbrane od vas ali o vas, uporabimo za predvidevanje oziroma sklepanje o vaših morebitnih področjih zanimanja. Ko iz podatkov, zbranih od vas ali o vas, ne moremo ugotovit, kdo je določena oseba,  lahko te podatke uporabimo za kakršnikoli namen ali jih delimo s tretjimi osebami.     

Podatke, ki jih zberemo od vas ali o vas, lahko uporabimo za naslednje dodatne namene:

Zagotavljanje asistence in upravljanje s storitvami družbe s strani izvajalcev storitev.  Družba lahko da podatke zbrane od vas in o vas na voljo določenim partnerskim izvajalcem storitev, kot so sopogodbeniki,, analitska ali druga meritvena podjetja, agentje, sponzorji, ki nam pomagajo analizirati in razumeti vašo uporabo storitev družbe, ali ki za nas upravljajo oziroma zagotavljajo storitve družbe.

Zagotavljanje delovanja socialnega deljenja. Če se vpišete ali povežete s storitvami družbe preko svojega uporabniškega računa na socialnem omrežju, lahko posredujemo vaše uporabniško ime, prikazno sliko in všečke, kot tudi vse aktivnosti in pripombe ostalih uporabnikov storitev družbe in vaših prijateljev, ki so povezani z vami preko storitev socialnih omrežij. Prav tako lahko te podatke delimo z izvajalcem socialnega omrežja. Z vpisom ali dostopanjem do storitev družbe preko uporabniškega računa na socialnem omrežju se strinjate, da podatke, ki jih zberemo od vas ali o vas, delimo z izvajalcem socialnega omrežja, ostalimi uporabniki in vašimi prijatelji, in potrjujete, da razumete, da je uporaba posredovanih podatkov storitvam socialnega omrežja urejena v pravilniku o zasebnosti posameznega socialnega omrežja. Če ne želite, da se vaši osebni podatki delijo na takšen način, potem ne povežite vašega uporabniškega računa na socialnem omrežju z uporabniškim računom na storitvah družbe in ne sodelujte v socialnem deljenju na storitvah družbe.  

Zagotavljanje skupnih storitev in funkcij pod skupno blagovno znamko.  Določene storitve in funkcije lahko ponujamo pod skupno blagovno znamko, kot so tekmovanja, nagradne igre in ostale promocije ali promocije skupaj s partnerskimi osebami (“storitve pod skupno blagovno znamko”).  Storitve pod skupno blagovno znamko lahko gostujejo na storitvah družbe  ali na storitvah partnerskih oseb. Zaradi takšnih razmerij lahko posredujemo podatke, ki ste nam jih dali v zvezi s storitvami pod skupno blagovno znamko, partnerskim osebam. Uporaba podatkov s strani partnerskih oseb je urejena v pravilnikih o zasebnosti teh partnerskih oseb.

Predvajanje relevantnih oglasov.  Družba in naši izvajalci storitev lahko podatke, zbrane od vas ali o vas, uporabijo za predvajanje relevantnih oglasov med vašim obiskom storitev družbe  ali druge storitve. Kot je navedeno zgoraj, oglaševalska omrežja tretjih oseb ali oglaševalci lahko uporabljajo piškotke in podobne tehnologije za zbiranje in sledenje podatkov, kot so demografski podatki, sklepni interesi, skupni podatki in podatki o aktivnosti, za pomoč pri zagotavljanju oglasov, ki so bolj relevantni glede na vaša zanimanja. Več informacij o oglaševalskih omrežjih tretjih oseb in podobnih oseb, ki uporabljajo te tehnologije, je dostopnih na www.aboutads.info, in za zavrnitev oglaševalskih omrežij ali oglaševalskih praks takšnih storitev, obiščite www.aboutads.info/choices

Stopanje v stik z vami.  Družba lahko občasno pošilja promocijski material ali obvestila, ki se nanašajo na storitve družbe. V kolikor promocijskega materiala ne želite prejemati, lahko spremenite nastavitve svojega uporabniškega računa ali sledite navodilom za prekinitev prejemanja na koncu vsakega elektronskega sporočila.  Določenih elektronskih obvestil o storitvah ni mogoče izključiti, kot so obvestila o spremembah storitev družbe ali pravilnikov. Če imate nameščeno mobilno aplikacijo, in ne želite več prejemati potisnih obvestil, lahko spremenite svoje nastavitve na vaši mobilni napravi ali preko same aplikacije.

Deljenje z našimi povezanimi družbami.  Družba lahko vaše podatke posreduje povezanim družbam za namene opisane v tem pravilniku o zasebnosti. Povezava do spletne strani, na kateri so naštete povezane družbe je naveden na začetku tega Pravilnika o zasebnosti. Uporabniki, ki obiščejo storitve povezanih družb, naj se seznanijo s pravilnikom o zasebnosti povezanih družb, ki se lahko razlikujejo od tega Pravilnika o zasebnosti.  

Deljenje s poslovnimi partnerji.  Družba lahko posreduje podatke poslovnim partnerjem, da jim omogoči pošiljanje tržnih obvestil, ki so v skladu z vašo izbiro.  

Zaščita pravic družbe ali drugih oseb.  V določenih primerih bo družba morala uporabiti ali razkriti vaše podatke, vključno v primerih, ko družba v dobri veri meni, da je takšna uporaba ali razkritje potrebna za: (i) zaščito, izvrševanje ali branjenje pravic, zasebnosti, varnosti ali premoženja družbe, povezanih družb ali njihovih delavcev, agentov in pogodbenikov (vključno z izvrševanjem pogodb in splošnih pogojev), (ii) varovanje varnosti, zasebnosti in zaščite uporabnikov storitev družbe ali članov javnosti, (iii) varavonje pred goljufijami ali upravljavskimi tveganji, (iv) skladnosti s pravnim redom ali psotopkom, ali (v) namene odgovarjati na zahteve javnih in državnih organov. 

Izpeljavo združitev ali prodaje premoženja.  Če družba odtuji celoten ali del podjetja ali proda ali prenese premoženje družbe ali je kako drugače udeležena v združitvi ali prenosu celotnega ali bistvenega dela podjetja (vključno v povezavi s stečajem, drugimi insolventnimi postopki ali podobnimi postopki), lahko družba prenese vaše podatke osebi ali osebam, ki so udeležene v transakciji, kot del te transakcije.  

 

 4. VARNOST

Družba uporablja poslovno razumne administrativne, tehnične, kadrovske in fizične ukrepe za varovanje podatkov v njeni posesti pred izgubo, krajo ali nepooblaščeno uporabo, razkritje ali spremembo. Vaši podatki se varujejo v skladu z veljavno zakonodajo, ki določa varovanje prostorov, elektronskih naprav, nosilcev podatkov in podobno. Ne glede na to, pa nihče ne more zagotoviti popolne varnosti vaših podatkov.

 

5. DOSTOP IN NADZOR S STRANI UPORABNIKA

Če bi radi dostopali do, pregledali, popravili, posodobili, umaknili ali kako drugače omejili našo uporabo vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih predhodno neposredno posredovali, lahko uporabite naslednje načine stopite z nami v stik. V vaši zahtevi naj bo vključen vaš elektronski naslov, ime, naslov, telefonska številka in jasna navedba podatkov, do katerih bi radi dostopali, jih spremenili, posodobili ali umaknili. Poskušali bomo ugoditi vaši zahtevi takoj, ko bo to razumno praktično.

Na voljo vam dajemo številne možnosti v zvezi z našo uporabo in razkritjem vaših osebnih podatkov za namene trženje. Lahko se odločite, da ne želite:

 

6. OSTALE POMEMBNE INFORMACIJE

Spremembe Pravilnika o zasebnosti.  Družba lahko spremeni ta Pravilnik o zasebnosti. Prosim poglejte datum veljavnosti na vrhu tega Pravilnika o zasebnosti, na katerega je bil ta Pravilnik o zasebnosti zadnjič spremenjen.  Kakršnakoli sprememba tega Pravilnika o zasebnosti velja od dneva objave spremenjenega Pravilnika o zasebnosti na storitvah družbe.

Lokacija podatkov.  Storitve družbe gostujejo in se upravlja z njimi iz Francije. Če ste uporabnik, ki se nahaja izven Združenih držav, razumete in se strinjate, da se lahko vaši osebni podatki obdelujejo v Združenih državah. Zakonodaja Združenih držav, ki se nanaša na osebne podatke in druga zakonodaja mogoče ni enaka zakonodaji države, ki ji pripadate. To vključuje tudi uporabo piškotkov in ostalih sledilnih tehnologij, kot so opisane zgoraj. Posledično vas prosimo, da si pazljivo preberete ta Pravilnik o zasebnosti.

Povezane storitve.  Storitve družbe so lahko povezane s spletnimi stranmi, s katerimi upravljajo nepovezane družbe, in lahko ponujajo oglase, vsebine, funkcije, igre, obvestila, tekmovanja, nagradne igre ali aplikacije, ki jih razvijajo in vzdržujejo nepovezane družbe. Družba ni odgovorna za prakse nepovezanih družb v zvezi z zasebnostjo, in ko zapustite storitve družbe ali sledite oglasu, je koristno preveriti veljavni pravilnik o zasebnosti druge storitve.    

Poleg tega družba ni odgovorna za varovanje zasebnost ali osebnih podatkov drugih organizacij kot so Facebook, Tumblr, Twitter, Apple, Google, Microsoft ali katerikoli drugi razvijalci aplikacij, ponudniki aplikacij, ponudniki platform socialnih medijev, ponudniki operacijskih sistemov, ponudniki brezžičnih storitev ali izdelovalci naprav, vključno v povezavi s kakršnimikoli informacijami, ki jih razkrijete drugim organizacijam preko storitev družbe ali v zvezi s storitvami družbe.

Zbiranje osebnih finančnih podatkov plačilne organizacije: V določenih primerih lahko uporabimo nepovezano plačilno organizacijo za izvršitev plačil, tudi v zvezi z vašim nakupom (»plačilne storitve«). Če želite kupiti proizvod ali opraviti plačilo preko plačilnih storitev, boste preusmerjeni na stran plačilnih storitev. Za vsak podatek, ki ga posredujete plačilni storitvi, se uporablja pravilnik o zasebnosti te plačilne storitve, in ne ta pravilnik o zasebnosti. Nimamo nobenega nadzora in nismo odgovorni za nobeno uporabo vaših podatkov s strani plačilne storitve, ki jih je plačilna storitev pridobila od vas.

Hramba podatkov.  Vaše podatke bomo hranili za obdobje, ki je potrebno za uresničitev namenov, ki so navedeni v tem Pravilniku o zasebnosti, razen v primeru, ko bi bilo daljše obdobje hrambe potrebno ali dovoljeno v skladu z zakonom. 

Tudi po preklicu vašega uporabniškega računa, lahko kopije določenih podatkov iz vašega uporabniškega računa ostanejo vidne v določenih primerih, če ste na primer delili vaše podatke s socialnimi omrežji ali drugimi storitvami. Zaradi narave predpomnilniške tehnologije se lahko zgodi, da vaš uporabniški račun ne bo takoj nedostopen ostalim uporabnikom. Prav tako lahko na našem pomnilniku zadržimo določene varnostne kopije podatkov, ki se navezujejo na vaš uporabniški račun za določeno obdobje po preklicu za namen zaznavanja prevar ali za uskladitev z veljavno zakonodajo ali našimi notranjimi varnostnimi  pravili. Ni vedno mogoče popolnoma odstraniti ali izbrisati vseh vaših podatkov zaradi tehničnih omejitev ali pogodbenih, finančnih in zakonskih zahtev.  

Občutljivi podatki.  Prosimo vas, da nam ne posredujete ali nam razkrijete kakršnekoli občutljive osebne podatke (kot so davčne številke, podatki, ki se nanašajo na etnični ali rasni izvor, politična, verska in druga prepričanja, zdravje, kazensko preteklost ali članstvo v sindikatih) na ali preko storitev družbe ali kako drugače.

 

7. KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s tem Pravilnikom o zasebnosti, nam ga prosim pošljite na:

Elektronski naslov: pr.bg@fox.com

Naslov: Fox Networks Group Slovenia, Megapark Business Center, Carigradkso Shosse 115 G, floor 16, UIC 131431836