ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV.

Premiere

01 Maj 2018

Premierno na National Geographic maja

Diktatorjeva pravila (6 oddaj x 60 minut)
V nedeljo 27. maja ob 22.55
Premiera v maju

Od Mussolinija do Sadama Huseina, diktatorji so oblikovali svet, v katerem živimo. Toda kako jim je to uspelo? Katere metode so uporabili, da so prišli na oblast in tam ostali? Kako so premagali tiste, ki so jim nasprotovali? Kaj je na koncu povzročilo njihov padec in končalo njihov režim? Danes so ta vprašanja še pomembnejša kot kdaj prej. V seriji bodo odgovorili na ta vprašanja, saj bodo proučili taktiko šestih tiranov 20. stoletja.

 

Reševanje na ledeni cesti 3 (9 oddaj x 60 minut)
V ponedeljek 7. maja ob 21.55
Premiera v Maju

V seriji "Reševanje na ledeni cesti" spoznavamo skupino pogumnih delavcev vlečne službe. Ko na Norveškem zima pokaže zobe, se ceste spremenijo v nevarne ledene steze.  Vsak dan se reševalci trudijo ohraniti ceste prevozne, ko rešujejo težke tovornjake, ki so obtičali na gorskem terenu. Snežni meteži, plazovi in kratki dnevi v zimskem času so samo nekateri izmed izzivov, s katerimi se morajo soočiti ljudje, ki delajo blizu polarnega kroga. Zaradi skrajnih zimskih razmer pogosto ogrožajo svoje življenje. V "Reševanju na ledeni cesti" spremljamo skrajne napore ljudi v spopadu z naravo.

 

Hitlerjeva mladina (2 oddaji x 60 minut)
V četrtek 10. maja ob 21.55
Premiera v maju

V 1930-ih je v Nemčiji nacistična stranka ustanovila Hitlerjevo mladino z namenom otrokom in mladostnikom vcepiti nacistično ideologijo in jih pripraviti, da bodo postali Hitlerjeva otroška vojska. V prvi oddaji bomo šli po sledeh vzpona gibanja skozi vojno.

V drugi oddaji bomo spremljali dogodke na višku druge svetovne vojne ter spoznali, kako se je Hitlerjeva mladina soočila s porazom.

 

Znotraj SS (2 oddaji x 60 minut)
V četrtek 24. maja ob 21.55
Premiera v maju

S pomočjo redkih arhivskih posnetkov stopamo v tej oddaji po sledeh krvave zgodovine SS. Nekateri njegovi pripadniki so še živi in so o njem spregovorili.

 

 

Tutankamonov zaklad: Skrivnosti (3 oddaje x 60 minut)
V soboto 5. maja ob 20.55
Premiera v maju

Novica o Howardu Carterju in njegovem odkritju Tutankamonove grobnice leta 1922 je prišla na naslovnice vseh svetovnih časopisov in vzbudilo veliko svetovno zanimanje za starodavni Egipt. Skozi desetletja po odkritju je veliko dragocenih faraonovih predmetov iz grobnice izginilo v muzejske kleti in arhive po vsem Egiptu. Zdaj so prvič po odkritju spet zbrali vseh 5398 predmetov v novem muzeju, Grand Egyptian Museum. Številne pred tem še nihče ni videl, vsi skupaj pa mečejo novo luč na kratko razgibano življenje tako imenovanega 'deškega kralja' in zdaj strokovnjakom pomagajo razumeti razsežnost Tutankamonovega vpliva v starodavnem svetu.

 

 


FOX Slovenija FoxLife Slovenija FoxCrime Slovenija 24Kitchen Slovenija National Geographic Slovenija