ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV.

Premiere

30 Januar 2019

Premierno na National Geographic februarja

General Magic (1x120)
Nedelja, 3. februar, ob 21:55

Premiera februarja

Iz Appla se je leta 1990 razvilo novo podjetje General Magic. Osvojilo je Silicijevo dolino in vsi so govorili, da bo njihov naslednji projekt huda uspešnica. Čez štiri leta so izdali svoj prvi produkt, ki je spominjal na današnje pametne telefone, celo emojije je imel, in to leta 1994. A sredi 90. let ljudje še niso bili pripravljeni na tako napredno inovacijo, povprečen uporabnik ni imel niti e-pošte in ni bil pripravljen na instanten način komuniciranja, kot ga poznamo v 21. stoletju. Produkt je pogorel, General Magic pa tudi. Zdaj, po skoraj 25 letih, pa se zavedamo razsežnosti General Magicove vizije in vpliva. Predstavila nam ju bosta Matt Maude in Sarah Kerruish, in to v obliki enkratnega dokumentarca.

   

Izgubljeni zakladi Egipta (6x60)
Nedelja, 24. februar, ob 22:55

Premiera februarja

Z akcijo in izsledki nabita serija spremlja mednarodno skupino egiptologov, ki raziskujejo Dolino kraljev v Egiptu. Spremljali bomo izkopavanja in dobili vpogled v delo raziskovalcev, kot ga še nismo imeli. Spopadali se bodo z grozno vročino in ekstremnimi razmerami ter prišli do neverjetnih odkritij. Z inovativno tehnologijo in dobrim instinktom bodo preiskovali skrivnosti starodavnih mest. Bodo njihova odkritja na novo napisala starodavno zgodovino?

 

Hitlerjeva bitka proti medijem (1x60)
Četrtek, 28. februar, ob 21:55

Premiera februarja

Novinarji Münchner Posta so že leta 1920 videli, da Hitler predstavlja nevarnost. Brez strahu so pisali o nacizmu. Hitler jih je zmerjal z zalego in hudičevimi sodelavci in jim grozil. Na te pogumne novinarje pa smo skoraj pozabili. O njih je izšla samo ena knjiga, pa še ta v Braziliji.

 

 

 

 

 


FOX Slovenija FoxLife Slovenija FoxCrime Slovenija 24Kitchen Slovenija National Geographic Slovenija