ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV.

Premiere

30 September 2018

Premierno na FOX MOVIES v oktobra

BRIGADA 49
Nedelja, 7. oktobra ob 22:00

Povzetek: Brigada 49, razburljiv film z močnim sporočilom, je hvalnica navadnim ljudem, ki vsak dan tvegajo svoje življenje. Film spremlja pot baltimorskega gasilca Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX) od neizkušenega novinca do starega mačka. Pri spopadanju z nevarno in zahtevno službo, zaradi katere pogosto zapostavlja ženo in otroke, mu pomagajo njegov mentor in poveljnik, Mike Kennedy (JOHN TRAVOLTA), ter njegova druga družina – možje iz brigade, med katerimi se je spletla bratska vez. Ko pa se Jack znajde v najhujšem požaru svoje kariere, pride v ospredje njegovo življenje in vse, kar mu je pomembno – družina, čast in pogum. Medtem ko dajejo gasilci iz njegove brigade 49 vse od sebe, da bi ga rešili, njegovo življenje visi na nitki.

 

ŽIVI
Sobota, 13. oktobra ob 22:00

Povzetek: Popoldne v petek, 13. oktobra 1972, se je začela ena najbolj kontroverznih in navdihujočih zgodb o preživetju 20. stoletja, ko je letalo, s katerim je univerzitetno ragbijsko moštvo iz Montevidea v Urugvaju potovalo  na tekmo v Čilu, strmoglavilo v Andih.

Številni potniki in večina posadke so nemudoma umrli, večina pa jo je odnesla s krvavečimi ranami in zlomljenimi kostmi. Nando Parrado (ETHAN HAWKE), Antonio Balbi (VINCENT SPANO) in Roberto Canessa (JOSH HAMILTON) so skupaj s soigralci čakali, da jih pridejo rešit. Ampak pomoči ni bilo od nikoder. Preživeli so osmi dan prek prenosnega radijskega sprejemnika izvedeli, da je uradna iskalna akcija opuščena. Kmalu jim je zmanjkalo tudi hrane in pijače.

Preživeli, ki so bili prisiljeni 10 tednov živeti v ledenih vremenskih razmerah, so se prebili čez nepredstavljivo z nepojmljivimi dejanji. Nato sta Nando in Roberto pogumno zapustila tabor, se odpravila čez Ande in se 23. decembra 1972 nazadnje le vrnila v civilizacijo.

 

VELIKA ZMEŠNJAVA
Petek, 26. oktobra ob 22:00

Povzetek: Charlie (LIAM NEESON), znameniti agent pod krinko iz Ameriškega urada za boj proti drogam, je nenadoma izgubil svoje jeklene živce. Čeprav je sodeloval pri toliko zaplembah mamil, da jih ne šteje več, so ga instinkt za nevarnost, hladnokrvnost in neomajen pogum – še posebej pogum – končno pustili na cedilu. Posttravmatski stres zaradi njegove zadnje policijske operacije, ki se je kljub dobremu načrtovanju sfižila, ga je pretresel do dna duše, zato si želi zapustiti to tajno delo in se upokojiti. Vendar pa je Charlie preveč vpleten in izpolniti mora še zadnjo zapleteno tajno nalogo.

 

Charlieju zaradi dela grozi živčni zlom, trepeta pa tudi pred nasilnim mafijskim šefom, Fulviom Nesstrom (OLIVER PLATT), zato se odloči poiskati pomoč psihiatra. Tako se začne opirati na neuravnovešene udeležence skupinske terapije in medicinsko sestro Judy (SANDRA BULLOCK), da se lahko prebije čez delo.

DENAR Z NEBA
Nedelja, 21. oktobra ob 22:00

Povzetek: John Cusack (Goljufi, Reci karkoli) v zelo smešni resnični zgodbi upodobi Joeyja Coyla, brezposelnega pristaniškega delavca, ki najde milijon dolarjev in se jih odloči obdržati. Ko iz oklepnega tovornjaka pade 1,2 milijona dolarjev naravnost v Joeyjevo naročje, si ta misli, da je s tem njegovih težav konec. Ko pa mu začnejo biti za petami policaji, njegovi prijatelji pa se drug za drugim v želji po nagradi obrnejo proti njemu, Joey spozna, da so se s tem njegove težave šele začele.

 

MED ŽIVLJENJEM IN SMRTJO
Sobota, 27. oktobra ob 22:00

Povzetek: Newyorški rešilni avto ob predirnih zvokih siren in utripajočih lučeh drvi skozi noči. Vozijo ga reševalci, ki delajo v nočni izmeni, ljudje, ki se vsak dan srečujejo z mrtvimi in umirajočimi. Ker so izmučeni zaradi ene delovne noči preveč, so skoraj tako zlomljeni kot ljudje, ki jih prevažajo po ulicah. Pokonci pa jih drži kritičen smisel za humor in zajedljiv pogled na svet z navideznim nadrealističnim središčem na Manhattnu.

VERONICA GUERIN
Nedelja, 28. oktobra ob 22:00

Povzetek:  V sredini 90. let 20. stoletja je bil Dublin pravo vojno območje, kjer se je nekaj močnih preprodajalcev drog borilo za oblast. Njihova najstrašnejša nasprotnica pa ni bila policija, temveč pogumna novinarka Veronica Guerin (CATE BLANCHETT), ki je poročala o zločinih z neprimerljivo vnemo. S tem, ko je preiskovala preprodajalce in jih razkrivala javnosti ter usklajevala svoje družinsko življenje z odgovornostjo do svojih bralcev in države, je postala za Irce ljudska junakinja. Vsakič, ko so ji stregli po življenju, je to le še bolj podžgalo njeno priljubljenost. Ko so jo leta 1996 okrutno umorili, so temu sledili temeljiti popravki irskih zakonov in aretacije največjih zločincev v državi. Pod tem ganljivim filmom z močnim sporočilom, ki temelji na resnični zgodbi, sta se podpisala producent Jerry Bruckheimer, producent filmov Pearl Harbor in Sestreljeni črni jastreb, in režiser Joel Schumacher (V slabi družbi, Čas za ubijanje, Prosti pad, Dežela tigrov). Film poda edinstven vpogled v ta osupljiv in zapleten vidik irskega spora in ganljivo prikaže zgodbo novinarke, ki je 

 


FOX Slovenija FoxLife Slovenija FoxCrime Slovenija 24Kitchen Slovenija National Geographic Slovenija