ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV.

Premiere

29 November 2017

Premiere na National Geographic v decembru

Dian Fossey: Skrivnosti v megli (3 oddaje x 60 minut)
V četrtek 7. decembra ob 21.55, Premiera decembra

Dian Fossey je legendarna osebnost v gibanju za ohranitev divjih živali, pionirka in vizionarka, zaslužna za rešitev gorskih goril pred izumrtjem. Vendar je njena zgodba večplastna. Nakopala si je veliko sovražnikov in ko so jo surovo umorili, je bil seznam ljudi, ki so ji želeli smrt, zelo dolg. Trideset let pozneje njeno življenje in njeno smrt še vedno obdaja veliko skrivnosti. Ves ta čas je neki človek nosil težko breme krivice. 

Sveti grob, posebna oddaja (60-minutna oddaja)
V nedeljo 24. decembra ob 21.55, Premiera v decembru

V šestdesetminutni posebni oddaji Raziskovalca National Geographica spremljamo najboljše strokovnjake na svetu pri razvozlavanju skrivnosti Kristusovega groba. V osrčju zgodbe je ekipa vodilnih znanstvenikov, ki se trudijo s pomočjo najnovejših znanstvenih tehnik restavrirati edikulo groba. S testi so določili, da so ostanki groba iz 4. stoletja, kar je odkritje, ki bi lahko revolucioniralo to, kar vemo o Kristusovem grobu. 

Skrivnosti Svetega pisma (60-minutna oddaja)
V nedeljo 24. decembra ob 22.55, Premiera v decembru

O Svetem pismu in njegovih preroških besedah so debatirali, jim oporekali in se prepirali tisočletja. Celo v sodobnem času ne poznamo odgovorov na svetopisemske uganke. Zakaj zgodba o Kajnu in Abelu naredi tako velik vtis in kakšna je skrivnost, ki jo obdaja? Je mogoče znanstveno pojasniti zgodbo o Noetu in barki ali je preprosto samo zgodba? Kako sta David in posledično njegov sin Salomon povzdignila ljudstvo? Ali sta ga res? Ugledni arheologi, poznavalci Svetega pisma, zgodovinarji in drugi so se zbrali, da bi skupaj raziskali te uganke in morda odgovorili na še vedno odprta vprašanja.

Titanik: 20 let pozneje z Jamesom Cameronom (60-minutna oddaja)
V soboto 9. decembra ob 21.55, Premiera v decembru

 

 

 

 

Usodni ogenj na Titaniku (60-minutna oddaja)
V soboto 9. decembra ob 22.55, Premiera v decembru

 STo je bila največja ladja, kar so jih kdaj zgradili. Preden je parnik Titanik odplul na krstno vožnjo, je veljal za nepotopljivega. Ko je z njim utonilo 1500 ljudi, je bil ves svet pretresen. Takrat se je začela polemika, ki traja še danes. Zakaj je kapitan plul s polno hitrostjo in ni spremenil smeri, čeprav so na Titaniku prejeli več opozoril o ledenih gorah? Polni dve uri po trčenju v ledeno goro je Titanik varno plul, preden je nepričakovano popustil in s sabo v ledeni grob potegnil na stotine potnikov. Kaj se je zgodilo, da je tako hitro potonil? Prvič bo raziskovalni novinar in strokovnjak za Titanik, Senan Molony, razkril pravo zgodbo.

V ekskluzivni televizijski oddaji, Usodni ogenj na Titaniku, so uporabili osupljivo novo grafično tehniko, da so v barvah oživili nedavno odkrite fotografije o splavitvi in krstni vožnji Titanika. Redke fotografije so že same po sebi izjemno odkritje, poleg tega so na njih našli zanimivo sled, madež na trupu ladje, zaradi katerega je Senan Molony začel novo preiskavo stoletne skrivnosti o potopitvi ladje. Na podlagi najnovejše znanosti, spregledanih izjav prič in s pomočjo sodobnih strokovnjakov Senan odkrije, da je za temnim madežem divjal ogenj v ladijski kotlovnici, ki je povzročil najbolj kontroverzno tragedijo v pomorski zgodovini. Osupljivo je, da so lastniki Titanika za ogenj vedeli pred plovbo, vendar so potnikom to namenoma zamolčali. S pomočjo sodobne znanstvene analize pojasni, kako je ogenj vplival na odločitev kapitana Smitha, da bo skozi ledeno polje plul s polno hitrostjo. Ogenj je tudi pojasnilo za katastrofalno okvaro, zaradi katere je "nepotopljivi" Titanik nenadoma potonil in v smrt poslal tisoč petsto potnikov. V grenkem nadaljevanju Senan razkrije svoje mnenje, da je po katastrofi predsednik White Stara, J. Bruce Ismay, naredil vse, da javnost ne bi izvedela resnice o potopitvi.

Znanost o neumnosti: Gradnja (2 oddaji x 30 minut)
Znanost o neumnosti (5 oddaj x 30 minut)
V sredo 6. decembra ob 21.55, Premiera v decembru

Dallas Campbell se čudi najbolj osupljivim inženirskim dosežkom na svetu. Pojasnil bo vse o maticah in vijakih v ozadju zgradb in strojev, ki sestavljajo naš sodobni svet, preden bo pozornost posvetil podvigom navdušenih, vendar nespretnih inženirjev z vsega sveta, da bi pokazal posledice spodletelih poskusov. 

Za zapahi v tujini, kompilacija (6 oddaj x 60 minut)
V ponedeljek 4. decembra ob 22.55, Premiera v decembru

Posamezniki, ki so se v tujini znašli v ječi, pripovedujejo grozljive zgodbe o času za zapahi. 

 

Dolga pot domov (8 oddaj x 60 minut)
V nedeljo ob 21.55, Zadnje epizode

Novinci 1. konjeniške divizije se morajo odpraviti na zahtevno reševalno nalogo, ko več tisoč sovražnikov pripravi zasedo enemu njihovih vodov v revni četrti Sadr Cityja v Bagdadu. Ko na CNN po vsej državi oznanijo novico, povzročijo nemir in negotovost v vojaških družinah v Fort Hoodu. 

Hudobni tun: Sever proti jugu 4 (8 oddaj x 60 minut)
V ponedeljek ob 20.55, Nadaljevanje v decembru

Odprta je nova sezona lova na modroplavute tune, kar je nova priložnost za neustrašne ribiče v Severni Karolini, da se dokažejo kot najboljši v floti. Trikratni prvak Fishin' Frenzy se vrača z novo svežo ekipo, kar pomeni, da še nikoli prej ni bil tako premagljiv. Vsi kapitani v floti imajo svoj načrt, kako bodo Frenzyju prevzeli krono. Toda zaradi razburkanega morja, nevarnega vremena in velike tekmovalnosti v floti bo to najtežja preizkušnja doslej. 


FOX Slovenija FoxLife Slovenija FoxCrime Slovenija 24Kitchen Slovenija National Geographic Slovenija